Direktlänk till inlägg 15 oktober 2007

Måndagens tankar.

Av David Schaffer - 15 oktober 2007 23:11

Hallå,Då var det äntligen dags att inviga denna nya blogg. Jag har sett fram emot att skriva här sedan jag stängde av datorn söndags kväll!Så nu sitter jag här...  Det jag tänkte skriva om min helg som jag tillbringade i Amsterdam. Min snälla syster bjöd mig på en weekend-semester som försenad 18 års present.

Så vi fick våra stand-by biljetter för 250 kr på torsdag kväll, planet gick klockan 07:15 på fredag morgon. Konstigt nog var det inte alls lika jobbigt att gå upp klockan 05.00 för att åka till Amsterdam, som att gå upp till skolan klockan 06:30.


Ready for Take-off;

Resan dit ner gick utan problem. Vi tar tåget från Schiphol till Amsterdam Centraal Station, där vi ska bo hos Lisa, en kompis till min syster Anna. 

Vi gick till Lisas lilla lägenhet, en 3:a mitt i Amsterdam. Jag träffade Lisa, som kommer egentligen från Berlin, Tyskland. Lisa var verkligen en riktig gästvänlig person, som man kunde diskutera vad som helst med. Lisa delade lägenheten med en Nya Zeeländsk tjej, hon hette Tesh(?) om jag inte minns fel, också väldigt trevlig.

Anna och jag lämnade våra väskor och gick ut för att utforska Amsterdams alla gator och affärer. Jag själv invigde denna grymma resa med att testa på min första "semester-öl", det blev en Corona. Jag blev lite besviken på smaken, men den gick ner utan problem. ;-)


Vi gick in i allt från Magic Mushrooms affärer till Trance affärer, jag hade en ganska konstig känsla i mig själv att allt detta får säljas lagligt i Holland, men i Sverige är det helt förbjudet, så jag fick känslan att jag utforskade något som är totalförbjudet i Sverige. På fredag kvällen slog vi till med stort på en gång. Vi värmde upp på en mysig bar med några öl, sedan gick vi till Club NL, där det var bra drag. Vi höll igång tills klockan var cirka 04.00 på morgonen, då kände man sig ganska skön i skallen. Det skulle bli skönt att få en god natts sömn.


Lördag;

Jag vaknade runt 09, utan en härlig bakfylla som konstigt nog Anna fick. Hon töjde lite på gränserna natten innan kan jag gissa på.

Vi gjorde oss i ordning för att sedan gå ut och äta frukost på Café "Poco Loco". När vi var klara med frukosten så gick Anna och jag och tittade lite runt i Amsterdam, jag köpte lite nya kläder bl.a

Vi kände oss fortfarande ganska kraftlösa efter natten som varit, så vi gick tillbaka till Lisas lägenhet och deckade båda två i bäddsoffan vi lånade. Jag sov i 2 timmar, sedan vaknade jag upp av att lägenheten är invaderad av vännerna från igår. Lisa som har ett eget band som spelar *Electro* musik, har också ett eget DJ-set, som jag frågade snällt om jag kunde få lära mig lite om hur man DJ:ar och mixar på ett bra sätt. Jag fick testa att pilla och skruva lite på hennes Set, och en ny kärlek för musik började växa inom mig. Jag har en känsla av att Julpaketen 2007 kommer vara ganska dyra. :-D

Vi värmde upp "som vanligt", fast denna gång inne i köket hos Lisa. Bacardi Lime, är en av mina nya favoriter. Så underbart god men på samma gång otrolig farlig. Vi gick till en liten club i centrala Amsterdam, där vi festade till klockan 04:30. På hemvägen får jag se den mer mörka samt "röda" sidan av Amsterdam. Kokain försäljare samt Red Light District.


Söndag;

Jag vaknar upp yttligare en gång utan bakfylla (det måste vara något fel med mig). Anna samt resten av vännerna och jag går och köper frukost som vi tar med i Ralph's båt (Ralph är min systers ex pojkvän). Det var en vacker upplevelse att se Amsterdam från dess alla kanaler. Vi åker till en park där jag träffar nya vänner till Ralph och Anna. Fransmän, Tyskar, Svenskar hade en jättetrevlig eftermiddag i parken tillsammans med en picnic.

Klockan närmade sig 17.00 och det var dags att ta sitt pic-pac och börja åka mot Schipol Airport.


Vi hade stand-by biljetter på vägen hem också, och vi visste att det skulle bli svårt att få plats på vägen hem, men till en början verkade det hur lätt som helst. Vi fick 2 business platser till en början, men sen kom flygpersonalen efter ett tag och sa att vi skulle av planet igen anledningen var att 2 japaner som tydligen inte kunde engelska skulle ha dom platserna =/. Tillslut sa dom att dom bara hade en plats kvar, och Anna och jag hade redan gjort upp om vem det var som skulle åka, så jag sprang ombord på planet igen och efter 15 minuter var jag på väg hem till Sverige.


Amsterdam var en av dom bästa helgerna i mitt liv såhär långt!


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av David Schaffer - 12 december 2008 23:50

Jag gör en kort bloggagratis-comeback här. Jag bloggar just nu på den andra bloggen för fullt - davidschaffer.blogg.se och när jag tittade tillbaka på denna blogg så ser jag att de finns folk som läser den! 24 till 25 personer per dag läser fortfaran...

Av David Schaffer - 25 oktober 2008 02:10

www.davidschaffer.blogg.se   - Inom en snar framtid kommer denna blogg tas bort (www.ds.bloggagratis.se alltså) Framtida bloggen ligget på blogg.se somsagt.   /David ...

Av David Schaffer - 23 oktober 2008 09:26

Hjälp mig med mitt val. Rösta i "omröstningen" så jag kan bestämma vilken blogg jag ska använda och vilken jag ska ta bort....

Av David Schaffer - 21 oktober 2008 23:48

Innan höstlovet drar igång spelar mitt basketlag (Sigtuna BBK) en viktig match mot storklubben Solna Vikings, helgen därefter mot Uppsala. Vi möter bägge lagen 2 gånger. Nu har vi verkligen chansen att visa vad vi går för, vi slåss ur underläge i bäg...

Av David Schaffer - 20 oktober 2008 23:45

Här föddes min blogg - här ska den också dö.

Presentation

Omröstning

Vilka blogg ska jag börja använda mest?
 Blogg.se
 Bloggagratis.se

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Oktober 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ðαvίδ΄s βlσgg; - τнε ωοгΙδ iп му εуεs med Blogkeen
Följ Ðαvίδ΄s βlσgg; - τнε ωοгΙδ iп му εуεs med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se