Direktlänk till inlägg 28 januari 2008

Trance - What the f*ck is that?

Av David Schaffer - 28 januari 2008 23:38

Om inte Youtube fanns, vart skulle vi då söka alla roliga film klipp, musik och alla basketklipp från NBA och college lagen? Goggle? Visst kanske det, men det skulle nog inte bli lika bra resultat tror jag.

Jag hittade en ny underbar trance artist på Youtube.com.

(ni får kalla mig trancenörd, för er är det nog bara "boom boom boom", men ni som älskar elektronisk musik får gärna hålla med mig =))


Gruppen heter "Kuffdam & Plant" och deras låt "Summerdream (Paul Van Dyk Remix) har ett sådant adrenalinframkallande ljud i mitten av låten, så den är värd att publiceras i min blogg.


Vad är trance då? 

Enligt wikipedia.com är trance följade:


Trance är genre av elektronisk musik som härstammar från en kombination av techno och house och förgrenar sig i en mångfald av undergrupper. Trance anses vara mer melodisk än annan dance som till exempel techno och house. Ofta har trancen en framtoning och sätt att bygga upp musikstycken som påminner starkt om hårdrock.

Trance skapas först och främst med hjälp av elektroniska redskap som till exempel syntar. På senare tid har dock musikproduktionen flyttat från påkostade studior med dyr utrustning till allt billigare och kraftfullare persondatorer.


Inom trance finns det många små grenar som bildar olika trance stilar (psykadelisk trance, acid trance, goa trance, melodisk trance, vocal trance, euro trance,  minimalisk trance,  progressiv trance, hard trance, hardstye, hands up(?), ibiza trance, ambient trance, epic trance samt uplifting trance.

Vad det är för skillnad i genrena får ni läsa om själva, pallar inte kopiera allt in i bloggen, men jag länkar er:   http://sv.wikipedia.org/wiki/Trance_%28musikgenre%29


Ni andra som tror att alla Rave fester är enbart för drogernas skull har ni fel, man går dit för musiken, träffa sina fest kompisar och bara hamna i trans =)


Mina mål innan jag har blivit 25 år gammal är att jag ska ner till Sensation White och ner till Ibiza. Will see how that will go. Enjoy the music!

 =)

/David 


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av David Schaffer - 12 december 2008 23:50

Jag gör en kort bloggagratis-comeback här. Jag bloggar just nu på den andra bloggen för fullt - davidschaffer.blogg.se och när jag tittade tillbaka på denna blogg så ser jag att de finns folk som läser den! 24 till 25 personer per dag läser fortfaran...

Av David Schaffer - 25 oktober 2008 02:10

www.davidschaffer.blogg.se   - Inom en snar framtid kommer denna blogg tas bort (www.ds.bloggagratis.se alltså) Framtida bloggen ligget på blogg.se somsagt.   /David ...

Av David Schaffer - 23 oktober 2008 09:26

Hjälp mig med mitt val. Rösta i "omröstningen" så jag kan bestämma vilken blogg jag ska använda och vilken jag ska ta bort....

Av David Schaffer - 21 oktober 2008 23:48

Innan höstlovet drar igång spelar mitt basketlag (Sigtuna BBK) en viktig match mot storklubben Solna Vikings, helgen därefter mot Uppsala. Vi möter bägge lagen 2 gånger. Nu har vi verkligen chansen att visa vad vi går för, vi slåss ur underläge i bäg...

Av David Schaffer - 20 oktober 2008 23:45

Här föddes min blogg - här ska den också dö.

Presentation

Omröstning

Vilka blogg ska jag börja använda mest?
 Blogg.se
 Bloggagratis.se

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
31
<<< Januari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ðαvίδ΄s βlσgg; - τнε ωοгΙδ iп му εуεs med Blogkeen
Följ Ðαvίδ΄s βlσgg; - τнε ωοгΙδ iп му εуεs med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se