Direktlänk till inlägg 21 juli 2008

OceanLab - Sirens of the Sea (NYTT ALBUM)

Av David Schaffer - 21 juli 2008 20:32

Efter jobbet kastade jag mig över mitt nya album av OceanLab - Sirens of the Sea. Detta blir min första recension, där resultatet kanske inte blir det bästa, men jag ska göra ett försök.


Jag startar skivan direkt och får höra Justine Suissa's vackra röst i Just Listen.

Hennes vackra röst gör så att man vill verkligen bara lyssna. En skön melodi i bakgrunden och Justine's röst är lika vacker som vanligt.


Albumets andra låt heter just Sirens of the Sea, där Justine vill att man ska ta hennes hand och följa med henne till havet. För att få uppleva ett av naturens vackra element. Denna låt har mera drag i sig, en mjuk bas samt en vacker melodi gör denna låten till just Sirens of the Sea.


If I Could Fly drar igång och jag funderar över lite vad OceanLab vill få fram med låten "If I Could Fly". 

Jag börjar förstå vad de vill nå fram med låten. De försöker få fram känslan att koppla av, att flyga iväg och se världen under sig, med all stress och alla problem.


Nästa spår är Breaking Ties där en akustisk gitarrslinga samt piano står för melodin. Justine sjunger om kärleken. Om sanning och lögn. Att man kunde ha så rätt men samtidigt så fel. En perfekt låt efter att man har tagit en paus eller gjort slut från kärleken.


Albumets femte spår är den nykända låten Miracle, som många älskar.

Innan OceanLab släppte sitt album fick man höra små klipp av just "Miracle"

Justine frågar mig om jag hoppas på ett mirakel i låten. "Miracle" är det perfekta låtvalet för en varm sommarkväll med polarna när man bara vill ta det lugnt och njuta av sommaren!


Come Home startar och Justine sjunger om saknad. Hon vill att någon ska lämna resväskorna tomma och strunta i resan för att hon vill att mannen i hennes liv ska vara nära henne. Denna låt gör mig inte så intresserad som de andra låtarna... jag startar nästa låt.


On A Good Day startar med ett sorgligt intro men kommer snabbt upp i fart när basen läggs på och jag tänker på alla gånger man har varit så lycklig under sommaren tillsammans med sina vänner. Melodin och refrängen är skitbra. En ny favorit som får plats i mitt hjärta och samtidigt gör mig glad.


Ashes som kommer efteråt startar och jag blir förtrollad av dess vackra och lugna melodi. Justine sjunger om saknad. Hon förmedlar den känslan som gör att man känner saknad. Hon berättar hur bra allt var på den gamla goda tiden då problem inte existerade. Låten börjar vacker och avslutar vackert med afrikanska trummor som passar perfekt med varandra, vackert vackert.


I Am What I Am är den första down-tempo låten jag hör av OceanLab. 

Justine sjunger om självförtroende och hur man är själv som person.

En vacker låt som passar perfekt när man sitter framför datorn och lyssnar på musik inne på småtimmarna.


Efter att vi lämnar OceanLab's down-tempo/chillout låt "I Am What I Am" kommer nästa spår som är mera fart och fläkt i.

I Lonely Girl sjunger Justine om hur hon vill berätta alla känslor till sin kärlek. Jag tycker denna låt är helt okey, men inget mer.


Secret är en till lugn låt från OceanLab. Justine frågar hon mig om jag skulle kunna hålla en hemlighet. Hennes hemlighet kommer direkt från hjärtat. Denna låt fungerar också perfekt innan läggdags.


On The Beach tar Justine med mig till någon slags party på stranden. Jag tar farväl av alla kompisarna. En mjuk melodi som får mig att tänka på sommarlovet, det sista som är för min del. Detta blir "the last summer" soundtracket. "On The Beach" är en typiskt summer-feeling låt.


Sista låten är Breaking Ties (Flow Mix) Jag hör direkt melodin är mycket mera känslomässig. Jag får känslan av att den kalla hösten är på väg och sommaren håller på att ta slut. Men det lilla ljuset i det stora mörka är att det är någon där som delar alla problem.Med "Breaking Ties (Flow Mix)" som saktar går mot sitt slut tar jag farväl av Justine och OceanLab's vackra resa som tog mig mellan himmel och jord.

De två bästa låtarna på detta album är Miracle och On A Good Day.


Ni som funderar över om ni ska köpa detta album hoppas jag att denna rescension har hjälpt lite på vägen.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av David Schaffer - 12 december 2008 23:50

Jag gör en kort bloggagratis-comeback här. Jag bloggar just nu på den andra bloggen för fullt - davidschaffer.blogg.se och när jag tittade tillbaka på denna blogg så ser jag att de finns folk som läser den! 24 till 25 personer per dag läser fortfaran...

Av David Schaffer - 25 oktober 2008 02:10

www.davidschaffer.blogg.se   - Inom en snar framtid kommer denna blogg tas bort (www.ds.bloggagratis.se alltså) Framtida bloggen ligget på blogg.se somsagt.   /David ...

Av David Schaffer - 23 oktober 2008 09:26

Hjälp mig med mitt val. Rösta i "omröstningen" så jag kan bestämma vilken blogg jag ska använda och vilken jag ska ta bort....

Av David Schaffer - 21 oktober 2008 23:48

Innan höstlovet drar igång spelar mitt basketlag (Sigtuna BBK) en viktig match mot storklubben Solna Vikings, helgen därefter mot Uppsala. Vi möter bägge lagen 2 gånger. Nu har vi verkligen chansen att visa vad vi går för, vi slåss ur underläge i bäg...

Av David Schaffer - 20 oktober 2008 23:45

Här föddes min blogg - här ska den också dö.

Presentation

Omröstning

Vilka blogg ska jag börja använda mest?
 Blogg.se
 Bloggagratis.se

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ðαvίδ΄s βlσgg; - τнε ωοгΙδ iп му εуεs med Blogkeen
Följ Ðαvίδ΄s βlσgg; - τнε ωοгΙδ iп му εуεs med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se