Direktlänk till inlägg 24 september 2008

Min dag som journalist på Aftonbladet.

Av David Schaffer - 24 september 2008 18:03

Jag kom till jobbet och märkte direkt att det var en stressig atmostfär än vanligare. Vi hade fått nyheten att en 50 årig pappa hade blivit brutalt mördad i sitt hem i en liten stan i Sverige och att hans 18 åriga son var försvunnen spårlöst.

Jag tog kontakt med den 18-åriga pojkens fotbolls tränare, som började berätta att 18 åringen var en mycket trevlig person. Han var tillsammans med tränarens dotter också.

Tränaren började märka att dottern Miranda inte ville gå över till 18 åringen då 18 åringens pappa var hemma. 18 åringens pappa hade sagt hel del elaka och kränkande saker till Miranda. Tränaren sa också att han tyckte att det hade sätt ut som att 18 åringen hade slagits innan han kom till träningen.

Jag ringde senare upp till 18 åringens bror. Han verkar inte särskilt förvånad att detta har hänt och han tror att det är 18 åringen som är skyldig. Han påpekar också att 18 åringen lider av ADHD och var ofta respektlös i hemmet, han har även svårt att sitta still.

Anonyma tips hörde av sig till mig, ett av tipsen sade att 18 åringen var i en korvkiosk i Västerås men lämnade platsen snabbt.

18 åringen överlämnade sig senare till Polisen självmant, han hade gömt sig hos sin mormor innan överlämnandet.


Detta var den fakta jag fick fram tillsammans med min nyhetsgrupp som bestod bl.a  av: Jennie (som var nyhetsredaktör). Linda, Patricia, Emelie, Sara S, Sofia, Jakob och Dajana.


När vi sedan var klara med all fakta så gick vi över till våran nästa uppgift: Att sända live i webb TV! 


Jag fick jobbet som producent dvs. jag skötte allt som ni såg på TV t.e.x när nyhetsankrets namn kommer upp i bild osv. Detta är lite svårt att förklara men jag hoppas ni förstår, jag hade iallafall en toppendag på Aftonbladet och jag tror det inte gick nöd på klassen heller! =)

 
ANNONS
 
Jerez

Jerez

24 september 2008 18:47

Hur kommer det sig att jag bloggar 150 gånger bättre än dig David, och ändå är det du som får journalist jobbet? :)

http://jerez.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av David Schaffer - 12 december 2008 23:50

Jag gör en kort bloggagratis-comeback här. Jag bloggar just nu på den andra bloggen för fullt - davidschaffer.blogg.se och när jag tittade tillbaka på denna blogg så ser jag att de finns folk som läser den! 24 till 25 personer per dag läser fortfaran...

Av David Schaffer - 25 oktober 2008 02:10

www.davidschaffer.blogg.se   - Inom en snar framtid kommer denna blogg tas bort (www.ds.bloggagratis.se alltså) Framtida bloggen ligget på blogg.se somsagt.   /David ...

Av David Schaffer - 23 oktober 2008 09:26

Hjälp mig med mitt val. Rösta i "omröstningen" så jag kan bestämma vilken blogg jag ska använda och vilken jag ska ta bort....

Av David Schaffer - 21 oktober 2008 23:48

Innan höstlovet drar igång spelar mitt basketlag (Sigtuna BBK) en viktig match mot storklubben Solna Vikings, helgen därefter mot Uppsala. Vi möter bägge lagen 2 gånger. Nu har vi verkligen chansen att visa vad vi går för, vi slåss ur underläge i bäg...

Av David Schaffer - 20 oktober 2008 23:45

Här föddes min blogg - här ska den också dö.

Presentation

Omröstning

Vilka blogg ska jag börja använda mest?
 Blogg.se
 Bloggagratis.se

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ðαvίδ΄s βlσgg; - τнε ωοгΙδ iп му εуεs med Blogkeen
Följ Ðαvίδ΄s βlσgg; - τнε ωοгΙδ iп му εуεs med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se